Detox, wat houdt dat precies in?

Ontlasting is het eindproduct van wat je lichaam aan restafval kwijt moet. Een fantastisch en ingewikkeld proces dat iedere dag, zonder dat je er erg in hebt, plaatsvindt. Alles waar je lichaam niets mee kan wordt door je darmen naar buiten gewerkt. De darmen zijn dan ook het grootste en belangrijkste orgaan in de spijsvertering. Het lastige is dat wij weinig rekening houden met wat er in je lichaam gebeurt nadat je iets hebt gegeten. We houden rekening met vet en suiker omdat we niet te zwaar willen worden en gezond willen zijn.

Maar een grote factor om gezond te blijven zijn de darmen. Vaak zijn deze door onze eetgewoonten en voeding waar aan van alles is toegevoegd zwaar vervuild. Omdat de darmen zouden beschadigen door verkeerd voedsel wordt er een beschermlaag aangemaakt. Hierdoor is de darm niet meer helemaal glad en blijven er resten achter die soms zelfs "slakken" worden. Gezonde voeding heeft weinig zin als de voedingsstoffen niet door de oude mucuslagen (beschermlagen) heen kunnen dringen.

Zelfs bij mensen met een ogenschijnlijk gezonde stoelgang kan men een verstoorde darmfunctie aantreffen. Die ontstaat door een verharde aangekoekte laag over de gehele lengte van de dikke darm. Deze laag blijkt te bestaan uit de oude onverteerde en opgehoopte resten van de ontlasting. Deze laag kan zo dik zijn dat er slechts een klein tunneltje vrij blijft voor het doorlaten van de zachtere stoelgang. Hierdoor wordt het opnemen van belangrijke voedingstoffen bemoeilijkt. Ook kunnen de afvalstoffen vanuit de bloedbaan niet goed naar de darmen afgevoerd worden. Het een en ander hoopt zich op, en gisting is het gevolg.

Na verloop van tijd stapelen slakken, teveel suikers en gifstoffen zich op in onze darmen en andere organen en voelen we ons niet fit, moe, futloos en hebben we steeds vaker last van ondefinieerbare gezondheidsklachten. Vaak uit een darmprobleem zich dus niet alleen in maag en darmklachten.

De Biodetox darmreinigingskuur is een uniek en revolutionair concept.

Darmreinigingskuren en vasten/dieet ontzuren de weefsels, breken slakkenconcentraties af en verbeteren de stofwisseling. De kuur is - indien goed opgevolgd- absoluut onschadelijk en heeft als belangrijkste doel het beƫindigen van de darmvervuiling en het herstellen van het zelfreinigend vermogen van de spijsverteringsorganen. Na een kuur is het effect ook zichtbaar aan de buitenkant, een kleinere strakkere buik, gemiddeld 5 kg gewichtsverlies, glanzende huid en haren. Kortom je straalt de lichtheid die je voelt ook uit.

Mensen die het lichamelijk en mentaal aan kunnen drinken alleen fruit en groentesappen, smoothies en soepen, water en thee. Past dit programma niet helemaal bij je dan is dit geen enkel probleem.De Detox kuur is bedoeld om stress los te laten, geeft de gedachte aan een sap/soep dieet al stress, dan past een aangepast voedingsprogramma beter bij jou..